Reiseblogg

Marthe og Sara på Internasjonalt Forum i Portugal

Nå har vi vært på Internasjonal sommer-Forum i Portugal i Coimbra, noe som var skikkelig gøy! Marthe reiste som chair og Sara som visepresident, og vi var begge i den akademiske ‘clusteren’ ocean – altså var alle temaene i denne gruppen sjø-relatert. EYP Portugal er alltid gøy, så det kan anbefales til alle!

– Marthe og Sara, august 2019

Marthe og Ask på Regionalsesjon i Østerrike

Heisann, Ask og jeg har også vært på regionalsesjon i Østerrike, Leoben i mars. Ask var komitéleder for INTA, som diskuterte handel av stål med Kina, mens jeg var visepresident, så jeg loket rundt og passet på at folk hadde det bra.

Sesjonen varte i tre dager hvor vi fikk oppleve Leoben, som var en overraske flott by, tradisjonell østerriksk dans og vi hadde moduler om stress og klemming. Alle under sesjonen hadde et eget rom, noe som var en helt ny opplevelse i EYP. Både delegatene og officials hadde det utrolig gøy og som Eva sa, så kan sesjoner i Østerrike anbefales på det sterkeste.

Å dra til utlandet med EYP er noe av det kjekkeste jeg personlig vet om og er et utrolig fint avbrekk mellom stressende perioder, så det er bare å søke på sesjoner!

– Marthe, mars 2019

Marthe på Nasjonalsesjon i Sveits

Hei hei! Jeg har nettopp vært med på Nasjonalsesjon i Sveits i slutten av August 2018 og om jeg har hatt det gøy! Sesjonen tok sted i Luzern, som er en del av den tysksnakkende delen av Sveits. Å komme tilbake til Sveits som Chair på Nasjonalsesjonen var ekstra gøy ettersom det var her jeg dro som delegat på Internasjonal Sesjon. Sesjonen var lengre enn Nasjonalsesjonene vi har i Norge, med en dag med Chair-Journo-Organiser training (CJO) før delegatene kom, en dag med Team Building, to dager med Committee Work og to dager med GA. Det som var spesielt artig er at i Sveits har de mye sosialt utenom det ‘akademiske’ på sesjonen, og det var flere sosiale innslag som temafester, Swiss Village og Euroconcert under sesjonen. I tillegg til at jeg syns temaet jeg chairet var utrolig spennende, det handlet om hvordan Europa kan hevde deg i verdensrommet, ble jeg også kjent med utrolig mange hyggelige folk som jeg allerede har planer om å se igjen.

Gleder meg allerede til neste sesjon!

– Marthe, august 2018

Nina, Kristin og Lars-Erik på BNC-møte (Board of National Committees) i Berlin

HEI FRA BERLIN-GJENGEN!

I helgen var Kristin og jeg i Berlin for høstmøtet til Board of National Committees, som finner sted to ganger i året. Der traff vi også Lars-Erik som sitter i den internasjonale Governing Body.

Her kommer representanter fra de ulike nasjonalkomiteene i EYP sammen (36/38 var representert nå!), og diskuterer og stemmer over policy changes, strategier osv.

Noen av tingene som ble tatt opp i helgen var for eksempel hvordan vi kan ta bedre vare på helsen til deltakere, hvordan vi kan promotere EYPs verdier bedre, hvordan vi kan nå flere ulike grupper i samfunnene vi kommer fra, og hvordan vi velger ut officials til ISer.

Lurer du på noe om hvordan BNC fungerer, eller hvordan EYP er strukturert internasjonalt så sjekk ut dokumentene på plattformen eller send oss en melding ?

– Kristin, Nina og Lars-Erik, November 2017

Njål på Regionalsesjon i Italia

Vi var altså i Caltanissetta på Sicilia, hvor vi hadde noen lange og intense men også veldig kjekke dager. Jeg var chair for første gang, og i og med at dette var min andre sesjon noensinne var jeg ganske nervøs. Men det gikk fint! Et strålende officials team tok meg godt i mot og hjalp meg på veien, og delegatene var flinke og engasjerte. Dette var også min første utenlandske sesjon, og jeg kjente ingen andre, men dette var jeg ikke så bekymret for. Jeg ble godt tatt i mot og vi ble fort godt kjent, og å treffe folk fra ulike land var lærerikt og kult. I tillegg må jeg nevne at maten der nede var helt kanon! Etter en lang helg var jeg helt utslitt, men jeg sitter igjen med mange erfaringer og opplevelser jeg ikke ville vært foruten. Alt i alt var dette en stor opplevelse for meg, og EYP er noe jeg vil fortsette å engasjere meg i i årene som kommer!

– Njål, mars 2019

Eva på Regionalsesjon i Østerrike

Første helgen i februar var jeg så heldig å få vært med på Regionalsesjonen til EYP Østerrike i Wien! Sesjonen gikk over tre dager med mange spennende innslag utenom kun det akademiske og jeg møtte mange kule folk jeg kommer til å holde kontakten med i lang tid framover. I tillegg skader det ikke at Wien var en fantastisk fin by!! Sesjoner i Østerrike er altså å anbefale på det sterkeste, jeg hadde i hvert fall en helt super tur!

– Eva, februar 2019

Liv på Preliminary Rounds i Nederland

Vel tilbake i Trondheim er det på tide med en liten EYP-oppdatering, for hva er vel bedre enn å avslutte juleferien som komitéleder i utlandet? Fra fredag 12. til søndag 14. januar befant jeg meg i Zundert og Breda som ligger i den sørlige delen av Nederland. Der ble én av flere Preliminary Rounds of EYP the Netherlands avholdt. Jeg fikk vite at jeg måtte reise langt for å komme meg til Zundert, et tettsted som selv nederlendere ikke har hørt om, på tross av at det er Vincent Van Gogh sin fødeby. Om vi går i oss selv som nordmenn, ser for oss vårt langstrakte land og tenker over hva det vil si å “reise langt”, så var én og en halv time på tog relativt overkommelig.

Fredagen tilbragte vi på en skole i Zundert der vi hadde teambuilding, trainings og forberedelser. Lørdag stilte jeg spent som komitéleder for FEMM (Committee on Women’s Rights and Gender Equality) og hadde en intens og produktiv dag med en hyggelig gruppe nederlandske ungdommer. Søndag morgen dro vi til Breda der generalforsamlingen skulle avholdes. Etter mye arbeid fra strukturerte hoved-arrangører kunne vi samles på kommunehuset for innholdsrike og reflekterte debatter. Selv ordføreren i Breda hadde tatt turen for å tale på slutten. Han var kun én av flere som fremhevet viktigheten av arbeidet vi gjør med å engasjere europeisk ungdom. Hverdagen er nå tilbake for fullt for min del og neste sesjon er ikke planlagt enda, men jeg vil uansett benytte sjansen til å ønske alle som skal ut i løpet av våren lykke til og godt jobbet, uansett hvilken rolle du fyller!

– Liv Marie, Januar 2018

Marthe på Regional Sesjon i Dublin

Tenkte å legge ut et lite bilde fra Dublin RS, min første sesjon som journalist! Utrolig gøy, fantastisk team, så om dere kan dra på Irske sesjoner anbefales det på det sterkeste!(Og om dere ser sesjoner Aijan Muktar eller Debra Daly er editor for bør dere hvert fall søke!)

Håper jeg får se flere bilder fra sesjoner folk har vært på, så jeg kan få inspirasjon til nye land og sesjoner som må besøkes!

– Marthe, Oktober 2017

Nora og Sara på Regionalsesjon i Sveits

Heisann alle sammen?
11.-13.mars var jeg og Sara Gulbjørnrud Huseby på en RS i Sveits i byen St Gallen. Dette var en utrolig kjekk sesjon med verdens kuleste venue for GA. Dette var min første sesjon utenfor de norske grenser, og med så kjekk denne var blir det ikke den siste. Man merket med en gang at folk var gira på å bli kjent, jobbe sammen og lage en fantastisk sesjon for delegatene. Jeg tar med meg videre masse nye, gode vennskap og med en erfaring som media team member. Vil anbefale på det sterkeste å reise på sesjoner i Sveits.

– Nora, mars 2019

Marlene og Ask på Regionalsesjon i Portugal

Hallo hallo! Jeg og Ask har nettopp kommet hjem fra Leiria, en av EYP Portugals to regionalsesjoner dette året. Ask var med som jurymedlem, mens jeg var der som vise-president, noe som var utrolig gøy! Sesjonen varte i fire dager totalt, med en dag hver for CJO, team building, komitearbeid og generalforsamling.

En litt merkelig ting Portugal er kjent for er at alle sesjons-deltagerne ofte overnatter på militærleir – sammen med deler av det portugisiske militæret. Dette var definitivt en spesiell opplevelse, og mest sannsynlig ikke noe man får muligheten til så ofte. Men til tross for dette er det ingenting å si på stemningen blant deltagerne – Portugal er nemlig også kjent for å ha veldig åpne og varme sesjoner, noe som definitivt var tilfellet også her! Både delegater og officials var veldig sosiale, også utenfor the akademiske programmet, og vi fikk muligheten til å delta på ikke bare en, men to, Eurovillages.

Har du muligheten til å dra til Portugal på sesjon kan det definitivt anbefales – og regionalsesjonene er en ypperlig mulighet spesielt for de som har lyst til å prøve seg på nye roller for første gang.

– Marlene, februar 2019

Sara på Nasjonal Sesjon i Litauen og Hviterussland

Hei hei alle sammen! Jeg kom i går hjem fra LINE 17, den 5. nationalsesjonen til EYP Lithuania og den 7. nationalsesjonen til EYP Belarus. Det spennende samarbeidet til de to national komiteene endte med en 5 dagers sesjon i Vilnius full av flotte mennesker, engasjement og samarbeid på tvers av grenser.

oppfordrer alle til å gripe sjansen, cross the LINE, ikke glemme deadLINE og søke , neste gang de ser en sesjon som virker borderLINE for spennende !

Sara, November 2017

Lars Eirik på Nasjonal Sesjon i Luxembourg

Tenkte jeg fikk ta etter Marthe, så her er eit litta minne fra nasjonalsesjonen i Luxembourg! Lux-sesjoner er defiiiiinitivt verdt å søke på – og NCS kommer i mars, keep your eyes open!

Og forresten, en sesjon med Lena Strehmann, Rose Cantillon eller Ignasi Cortés er 110% verdt det, total lads

– Lars Eirik, November 2017